Workshops on «Knowledge Management for Food Innovation»

FIRST EVENT: Workshops on «Knowledge Management for Food Innovation». 25-26 October

Monday 25 of October 2010
(Today, simultaneous translation Spanish-English will be available)
10:00-14:00 Registration
10:30-11:00 Congress Inauguration
11:00-12:00 Inaugural Lecture
Food for all, the greatest challenge
Prof. Federico Mayor Zaragozá
President of Triptolemos Foundation
12:00-14:00 Workshop on:
“The ethical responsibility in research & innovation”
“La responsabilidad ética de la investigación e innovación en el sistema alimentario”
Chair
Ismael Díaz Yubero , Representante permanente de España en FAO (1984-1988) Fundación Triptolemos
Speakers:
Abel Mariné Font, Catedrático emérito de Nutrición y Bromatología (La Ciencia) – Universidad de Barcelona
Neus Martínez Roldán, Directora de Relaciones Corporativas y Comunicación (Las empresas responsables) Nesté España, s.A.
Heliodoro Pérez, Miembro Asesor (Las carencias sociales) Federación Española de Bancos de Alimentos
Fernando Moner, Presidente (Los ciudadanos) Confederación de Consumidores y Usuarios
Manuel Manonelles, Director (La Política) Fundación Cultura de Paz (La política)
14:.00-15:00 Lunch
Plenary session
15:00-16:30 Innovación y modelos de negocio en la cadena alimentaria
Prof. Justo Nieto, Universidad Politécnica de Valencia
Papel de la Colaboración Interuniversitaria en la Innovación Alimentaria
Prof. Jorge Gerard, Facultad de Ciencias de la alimentación – UNER
16:30-17:00 Cofee Break
Round Table:A
17:00-18:30 Visions of Food Innovation from Administrations, Universities and Food Industries
Ignacio Fernández de Lucio
Innovation and sectorial linkages in the Agro-Food system in the Autonomous Community of Valencia,
José María García Álvarez-Coque, Universidad Politécnica de Valencia
How R&D expenses and investments in equipments affect the profitability of the Spanish Agro-Food firms,
Silverio Alarcón, Universidad Politécnica de Madrid
Fomento de la Investigación en el sector agroalimentario
Manuel Lainez, Consellería de Agricultura, Pesca y Alimentación
Fomento de la Investigación en Seguridad Alimentaria,
Manuel Escolano, Consellería de Sanidad
Retos de las PYMES para afrontar la innovación en alimentos.
Alberto Vaquero, Fundación Vaquero
18:30 Welcome Coctel

Información del evento

Fecha: 25/10/2010